Ons bedrijf

Van vroeger tot nu

schilderijDe geschiedenis van ons bedrijf begint in 1898 in Zandwerven, waar naast het runnen van een café en kruidenierswinkeltje ook een paar koeien werden gehouden. Naast het café stond een doorrijstal, waarin reizigers hun paard konden stallen. Daarom werd er ook haver verkocht en allerlei soorten veekoeken.

Van het één kwam het ander en al snel werden de boeren in de omgeving langs gegaan om veevoer te verkopen. Dit gebeurde toen nog met de hondenkar. In 1923 werd besloten tot uitbreiding en kocht men een korenmolen in Hensbroek.

Na 5 jaar moest de capaciteit van de molen vergroot worden. Men wilde elektrisch gaan malen, dit was echter niet mogelijk in Hensbroek. Besloten werd om het bedrijf te verplaatsen naar Opmeer. Dit gebeurde in 1928. Opmeer was destijds de haven van midden West-Friesland.

Via de ringvaart aan de overkant van het bedrijf kwamen de schepen met granen, waar deze handmatig werden gelost.
Door een steeds groeiende omzet werd uitbreiding noodzakelijk en werd er besloten tot nieuwbouw. In 1968 kwam de bouw van de fabriek gereed. Een fabriek die door zijn uitgekiende opzet nog altijd prima functioneert, waarbij mengsels op maat voor iedere klant zonder probleem mogelijk is. 

In al die jaren is er altijd verkoop aan particulieren geweest. Begonnen met de kruideniers winkel in Zandwerven. Dit groeide later steeds meer uit tot een complete dierenwinkel.
 Een flinke uitbreiding van het assortiment resulteerde in een Dierenwinkel met alles voor uw huisdier. Zowel voeding als benodigdheden.

Vanaf begin 2013 is onze Dierenspeciaalzaak verhuisd naar de Wuiver 3 in Spanbroek schuin tegen over 
ons bedrijf in het voormalige kantoor van de Rabobank.

 20130809_163747

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Openingstijden

Maandag:
09:00 - 18:00 uur
Dinsdag:
09:00 - 18:00 uur
Woensdag:
09:00 - 18:00 uur
Donderdag:
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur
Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur

Koenis Dierenspeciaalzaak

Naast onze mengvoederfabriek hebben wij een Dierenspeciaalzaak met een compleet assortiment in diervoeders en dierbenodigdheden. Dus of het nu gaat om een hond, kat, konijn, vogel of paard, bij Koenis kunt u terecht. Meer informatie .

Laatste nieuws / aanbieding