Aanbiedingen

HET VLOOIEN- EN TEKENSEIZOEN BEGINT WEER..

Het voorjaar is weer begonnen en het heerlijke weer komt er aan! Een flinke wandeling met de hond, of de kat die een buitenwandeling gaat maken. Niet alleen wij genieten van het mooie weer, ook voor dieren als vlooien en teken is de goeie tijd weer aangebroken. Zeker na de zachte winter zijn er veel vlooien en teken te verwachten!

Er zijn 2 soorten vlooien: de honden-vlo en de katten-vlo. Gek genoeg is de katten-vlo ook bij de hond de meest voorkomende vlo.

Een vrouwtjes-vlo legt na eerst een bloedmaaltijd genuttigd te hebben zo’n tientallen eitjes in de vacht. Deze rollen uit de vacht en komen uiteindelijk in huis terecht. Na 2-4 dagen komen uit de eitjes larven. Deze verstoppen zich op donkere plekjes in uw huis (kieren in de vloer, ruimte onder de bank, achter plinten etc.). Na 2-3 weken verandert de larve in een “pop”, deze kunnen wel anderhalf jaar in leven blijven… Eigenlijk vinden we dus alleen de volwassen vlo terug op uw hond of kat, de rest speelt zich allemaal af buiten uw huisdier!

Waarom vlooien bestrijden:                                                                                     

Jeuk. Beten van de vlo zijn pijnlijk. Vlooien zuigen zich vast voor 10-25 minuten en spuiten dan een klein beetje speeksel in de huid. Dit geeft jeuk en irritatie!

Wormen. Vlooien kunnen eitjes van de lintworm bij zich dragen.

Vlooienallergie. Allergische reactie na meerdere beten van vlooien. 1 beet per week is bij een allergie al voldoende om dit proces in stand te houden.

 

 

 

Openingstijden

Maandag:
09:00 - 18:00 uur
Dinsdag:
09:00 - 18:00 uur
Woensdag:
09:00 - 18:00 uur
Donderdag:
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur
Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur

Koenis Dierenspeciaalzaak

Naast onze mengvoederfabriek hebben wij een Dierenspeciaalzaak met een compleet assortiment in diervoeders en dierbenodigdheden. Dus of het nu gaat om een hond, kat, konijn, vogel of paard, bij Koenis kunt u terecht. Meer informatie .

Laatste nieuws / aanbieding