Ons bedrijf

Van vroeger tot nu

schilderijDe geschiedenis van ons bedrijf begint in 1898 in Zandwerven, waar naast het runnen van een café en kruidenierswinkeltje ook een paar koeien werden gehouden. Naast het café stond een doorrijstal, waarin reizigers hun paard konden stallen. Daarom werd er ook haver verkocht en allerlei soorten veekoeken.

Van het één kwam het ander en al snel werden de boeren in de omgeving langs gegaan om veevoer te verkopen. Dit gebeurde toen nog met de hondenkar. In 1923 werd besloten tot uitbreiding en kocht men een korenmolen in Hensbroek.

Na 5 jaar moest de capaciteit van de molen vergroot worden. Men wilde elektrisch gaan malen, dit was echter niet mogelijk in Hensbroek. Besloten werd om het bedrijf te verplaatsen naar Opmeer. Dit gebeurde in 1928. Opmeer was destijds de haven van midden West-Friesland.

Via de ringvaart aan de overkant van het bedrijf kwamen de schepen met granen, waar deze handmatig werden gelost. Door een steeds groeiende omzet werd uitbreiding noodzakelijk en werd er besloten tot nieuwbouw. In 1968 kwam de bouw van de fabriek gereed. Een fabriek die door zijn uitgekiende opzet nog altijd prima functioneert, waarbij mengsels op maat voor iedere klant zonder probleem mogelijk is.

In al die jaren is er altijd verkoop aan particulieren geweest. Begonnen met de kruideniers winkel in Zandwerven. Dit groeide later steeds meer uit tot een complete dierenwinkel.
 Een flinke uitbreiding van het assortiment resulteerde in een Dierenwinkel met alles voor uw huisdier. Zowel voeding als benodigdheden.

Vanaf begin 2013 is onze Dierenspeciaalzaak verhuisd naar de Wuiver 3 in Spanbroek schuin tegen over ons bedrijf in het voormalige kantoor van de Rabobank.

20130809_163747

 

 

 

 

 

 

 

Openingstijden

Maandag:
08:00 - 17:00 uur
Dinsdag:
08:00 - 17:00 uur
Woensdag:
08:00 - 17:00 uur
Donderdag:
08:00 - 17:00 uur
Vrijdag:
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag:
Gesloten

Koenis Diervoeders

Koenis B.V. is een diervoederbedrijf gespecialiseerd in het produceren van maatvoeders voor dieren. Op een klantgerichte manier werken we met korte lijnen en een hoge service aan het beste resultaat voor onze klanten. Door dicht bij onze klant te staan proberen we door middel van goede adviezen en praktische tips de doelstellingen van onze veehouders te realiseren. Onze adviseurs helpen u graag bij het bepalen van het juiste rantsoen voor het melkvee, de jongveeopfok, juiste manier van droogstand, ruwvoerwinning, diergezondheid, robotmelken, mestboekhouding en bemesting. Daarnaast staan we altijd open voor nieuwe uitdagingen!

Meer informatie

Laatste nieuws / aanbieding

Koenis zet stappen voor de toekomst! De vergunningen voor de nieuwe mengvoerfabriek zijn ingediend bij de gemeente en de stroomvoorziening is uiteindelijk toch geregeld. We hopen na de zomer van 2024 te beginnen met de bouw, en in de 2e helft van 2025 vanuit de nieuwe fabriek op Agriport uw voersoorten te kunnen leveren. We hebben in deze dynamische tijden gekozen voor een samenwerking met een partner, namelijk Fransen Gerrits gevestigd in Erp. Deze partij zal deels financieren, garant staan en ons ondersteunen met kennis en kunde. Fransen Gerrits zal een minderheidsbelang nemen in onze organisatie, zodat Koenis BV zelf wel autonoom als bedrijf zal draaien met de toekomstige generatie Gijs en Luca Koenis met Bastiaan Houtenbos. Meer informatie