Innovatie op het gebied van hondengezondheid; hot foot effect!

Innovatie op het gebied van hondengezondheid; hot foot effect!

 
Parasieten. Iedereen die een hond of een kat bezit, krijgt er wel mee te maken. Parasieten als de vlo, de teek zijn bekenden voor de huisdierbezitters. Zandvliegen, muggen en stalvliegen zijn minder bekende ongewenste vrienden van de hond.
 
Deze parasieten zijn niet alleen vervelend voor de hond maar kunnen ook ziekten overdragen. Een bekende ziekte is de Ziekte van Lyme die overgedragen wordt door de Ixodes Ricinus teek. Dit is de meest voorkomende teek in Nederland. Inmiddels is echter al vastgesteld dat de Dermacentor Reticulatus teek zich ook in Nederland heeft gevestigd. Deze teek is berucht als drager van de parasiet Babesia canis, die bij honden de levensbedreigende ziekte Babesiose kan veroorzaken. Deze “vrienden” wil je dus niet op je hond terugvinden….
 
Ook vlooien, zandvliegen, muggen en stalvliegen kunnen vervelende ziekten overbrengen op de hond (zoals bijvoorbeeld Leishmania en hartworm). Hier wil je je trouwe viervoeter natuurlijk tegen beschermen. Al deze parasieten kunnen de ziekte pas overbrengen als ze steken of bijten. Om dit te voorkomen heb je dus een middel nodig dat deze parasieten doodt en afweert.
 
Bayer Animal Health heeft een spectaculair nieuw middel geïntroduceerd op de Nederlandse markt; Advantix. Advantix heeft een tweetal werkzame stoffen die elkaar versterken. Hierdoor ontstaat er een unieke werking. Advantix doodt namelijk de vlooien, vlooienlarven en de teken maar dat is nog niet alles. Advantix heeft een afwerende werking tegen teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen. Hierdoor kunnen de parasieten niet bijten en dus ook geen ziekten overbrengen.
 

Openingstijden

Maandag:
09:00 - 18:00 uur
Dinsdag:
09:00 - 18:00 uur
Woensdag:
09:00 - 18:00 uur
Donderdag:
09:00 - 18:00 uur
Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur
Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur

Koenis Dierenspeciaalzaak

Naast onze mengvoederfabriek hebben wij een Dierenspeciaalzaak met een compleet assortiment in diervoeders en dierbenodigdheden. Dus of het nu gaat om een hond, kat, konijn, vogel of paard, bij Koenis kunt u terecht. Meer informatie .

Laatste nieuws / aanbieding