slider1
slider-2
slider1
slider-2
slider1
slider-2

Nieuws

Het voorjaar is mooi maar betekent ook werk aan de winkel

Koenis Dierenspeciaalzaak is meer dan alleen een dierenspeciaalzaak, zo bewijzen wij in april. Wij hebben ook kunstmest, potgrond en gewasbeschermingsmiddelen in huis om de gewassen te laten groeien en beschermen. Nieuw en tevens aanrader zijn de Douma Zaden: zaden van kwekerskwaliteit met gegarandeerd een hoge opbrengst voor u en uw dieren. Het aanbod van en ons persoonlijke advies in gewas(groei)producten past bij onze uitgebreide service, zoals het ook bij onze service past om u op de gevaren van het voorjaar te wijzen. Denk hierbij aan de teek of een gebrekkige afrastering. Uiteraard kunt u hierover ook per email vragen stellen via nieuwsbrief@koenisbv.nl . Hierop kunt u zich ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Paardenweide

Onvoldoende voedingsstoffen in de bodem leidt tot gras van matige kwaliteit en dat heeft zijn invloed op de groei van jonge dieren en de gezondheid van zowel jonge als oudere dieren. Bovendien kan een daardoor langzaam veranderen in een veld met onkruid.  Tegelijkertijd kunnen teveel voedingsstoffen in de bodem ook schadelijk zijn, bijvoorbeeld bij een paardenweide. Teveel eiwitten in het gras leiden tot een ongewenste groeispurt bij de veulens. Pavo FieldCare staat voor een goede onderhoudsbemesting. Pavo FieldCare bevat een speciale stikstofverbinding die langzaam (in twee tot drie maanden) vrijkomt. Het gras groeit daardoor gelijkmatig waarmee de voor paarden schadelijke snelle bot- en spierontwikkeling wordt voorkomen. Verder bevat Pavo FieldCare ook fosfaat, kalium, magnesium, zwavel en natrium, speciaal afgestemd op de paardenwei. Na het strooien van Pavo FieldCare moet het minstens één keer goed geregend hebben, zodat de mestkorrels mooi op de bodem liggen. Als dat het geval is, kunnen de paarden weer op de wei, ook al ziet u nog korrels liggen. De korrels zullen afhankelijk van de hoeveelheid neerslag na ongeveer 2-3 weken opgelost zijn.

Naast Pavo FieldCare hebben wij ook gewone kunstmest met ‘snelle stikstofverbindingen’ die overigens de meeste jonge dieren alleen maar goed doen. Verder bevordert het fosfaat in de kunstmest de groei van de wortels en het kalium de productie van koolhydraten en daarmee de ‘energievoorraad’ van het gras. Daarnaast zit er ook voldoende magnesium in voor de kwaliteit van het bladgroen en natrium voor de juiste smaak van het gras. De hoeveelheid kunstmest die uitgestrooid dient te worden hangt af van de grootte van het perceel en er of eerder al drijfmest is geïnjecteerd.

Douma Zaden

Wat betreft de nieuwste loot in ons assortiment zegt het veel dat het bedrijf dit jaar zijn 125-jarig jubileum viert. Douma Zaden is een begrip als het gaat om groente- en bloemzaden in uw (moes)tuin. Een lekkernij is gegarandeerd voor zowel u als uw knaagdier of vogel!

 

 

Facebook_buttonkopie

Openingstijden

Maandag:
09:00 - 18:00 uur
Dinsdag:
09:00 - 18:00 uur
Woensdag:
09:00 - 18:00 uur
Donderdag:
09:00 - 21:00 uur
Vrijdag:
09:00 - 18:00 uur
Zaterdag:
09:00 - 17:00 uur

Koenis Dierenspeciaalzaak

Naast onze mengvoederfabriek hebben wij een Dierenspeciaalzaak met een compleet assortiment in diervoeders en dierbenodigdheden. Dus of het nu gaat om een hond, kat, konijn, vogel of paard, bij Koenis kunt u terecht. Meer informatie

Laatste nieuws / aanbieding

Seresto_Bayer_2016_300x250